Sunday, May 29, 2011

Tøysetopp



Tøysetopp fra Pickles i str 6 år strikket til min tøysetulle som fyller 5 år i sommer.
Det hvite er restegarn fra hekleteppet i forrige innlegg, resten av fargene er Abuelita Økologisk Bomull, også fra Pickles <3

Veldig lettstrikket og rask topp, som det sikkert blir flere av i løpet av sesongen. Det var digg å strikke litt igjen etter uker med hekling!

Monday, May 23, 2011

16 farger, 50 nøster og mange timer senere..



...er pleddet endelig ferdig, og jeg er superfornøyd med resultatet!!

Jeg valgte å hekle det i bomull for det gir et "skarpere" skille mellom fargene, pluss at det er enkelt å maskinvaske.
Rutene er heklet etter mønsteret til Sols(tr)ikke, men jeg heklet de sammen litt annerledes (i flere av rundens luftmasker), samt droppet den ytterste borden.

Det gikk med mye mer garn enn jeg trodde, jeg brukte 2 nøster av hver farge, samt ca 20 nøster hvitt. Jeg brukte Puppets Lyric på heklenål 4.
Pleddet ble stort, godt og varmt!




Wednesday, May 18, 2011

"Den nye strikkeboka" - Håndbok i moderne strikking

Beklager dårlig blogging i det siste. Jeg har heklet som en gal på teppet jeg nevnte i forrige innlegg, og nå nærmer det seg slutten, hurra!
Begynner jeg på store prosjekter må jeg fullføre uten stopp. Legger jeg det vekk blir det liggende.. Ikke spesielt forenelig med god bloggmoral, men men..



Jeg fant en artig bok på loppis for en stund siden. "Den nye strikkeboka" het den, skrevet av Esther Bondesen og utgitt i 1946.
Jeg siterer fra forordet:
"Interessen for strikking er stadig stigende, og fordringene til arbeidets kvalitet stadig stigende. For å kunne lage strikketøyet av den standard det forlanges i dag, må en ha god kjennskap til strikketeknikken.
Som veiledning for strikkeinteresserte er det gitt en utredning av arbeidets gang og anvisning på hvordan store og små vanskeligheter overvinnes.
I de følgende avsnitt finnes det en rekke strikkeoppskrifter, og som avslutning blir det et lite kurs i reperasjon av strikketøy"
Mange artige mønstre og en liten bit strikkehistorie ;-)

Ellers håper jeg alle hadde en flott 17.mai i går, med tog, is, pølser, ballonger og alt som hører med.
Her er noen bilder fra vår feiring